Boomsnoeien en rooien

Een boom snoeien en rooien bij o.a. een huis vergt een voorzichtige aanpak. De kans op schade is iets wat te allen tijde voorkomen dient te worden en met de inzet van de juiste machines en expertise is dit geen enkel probleem.

Bomen snoeien
: Als een boom te groot of te dicht is geworden kunt u in plaats van de boom te laten kappen ook besluiten de boom te laten snoeien. Bij bomen snoeien gebruiken wij ook vaak klimtechnieken.

Lichtsnoei: 
We halen er takken tussenuit, waardoor de boom minder dicht wordt en er meer licht doorkomt. De boom zal de open plekken wel weer gaan opvullen en dus in de loop van jaren weer dichter worden.

Opsnoeien:
 we verwijderen de onderste takken, waardoor er meer ruimte en licht onder de boom komt. De hoogte van de boom blijft onveranderd.

Vormsnoei: 
we verwijderen of korten takken in, waardoor de vorm ontstaat die u wenst.

Toppen: 
we halen de top uit de boom als deze te hoog is geworden.

Kandelaberen:
 we snoeien de takken terug tot op enkele hoofdvertakkingen. Dit is een gebruikelijke manier om bijvoorbeeld wilgen te snoeien. Deze techniek word vaak toegepast bij het bomen snoeien.

Bomen rooien: de boom wordt volledig omgezaagd

Wortels uitfrezen

Realisaties

Verjongingskuur bomen

Verjongingskuur voor bomen, inbreng van lucht, lava en de nodige meststoffen geeft je boom nieuwe zuurstof en groeistart.

Stormschade

Schadeloos weghalen van stormschade.

Boomsnoeien